Kaalheid is een typisch mannelijk probleem. Ontdek hoe je het kunt repareren!

 

Het blijkt dat niet alleen de dames gek zijn op hun uiterlijk. Wij, de jongens, zijn niet beter. De meesten van ons willen er goed uitzien! Alles lijkt erop te wijzen dat we langzaam weglopen van het beeld van Ferdinand Kiepski – overwoekerd, in een vies T-shirt met een brouwerij in de hand. De straten zijn vol met modieus geklede en goed verzorgde mannen. Wat is onze prioriteit en wat kunnen we loslaten?

Complexen – wij hebben ze ook!

Het is tijd om de waarheid onder ogen te zien. Wij, de jongens, hebben ook complexen. We verstoppen ze gewoon vakkundig. We verbergen ze onder het harnas van Maczo. Helaas onthullen onze appartementen de waarheid. Badkamer gevuld met cosmetica, keuken met voedingsstoffen – versterkers en dergelijke, garderobe met shirts. Waar is dit allemaal voor? Ieder van ons wil vrouwen een plezier doen. We willen dat hun acceptatie, bewondering en gezichtsvermogen druipen van verlangen. Het is nog erger als we deze met afschuw ervaren!

Het belangrijkste is onzichtbaar voor de ogen.

Nu weet u waarom we de radiator onder een laagje vet verbergen! Hahahahahah Helaas kunnen sommige tekortkomingen niet worden verborgen. Ik bedoel haar, specifiek het gebrek aan haar! Het blijkt dat het niet de spieren zijn en dat kaalheid ons grootste complex is. Waarom? Voor velen van ons is haarverlies gelijk aan het verliezen van mannelijkheid! Dus experimenteren we met verschillende methodes, op zoek naar een manier om je haar terug te krijgen. Wie van hen werkt? Is een shampoo tegen haaruitval een goed idee? Laten we eens kijken!

Heren met dik en dik haar worden gezien als meer sexy – brutaler, zelfverzekerder, zorgwekkender over hun uiterlijk. Dat is nog niet alles! In de ogen van vrouwen zien ze er vruchtbaarder uit!

Oorzaken van haaruitval

Natuurlijk kunt u naar de eerste apotheek gaan en vragen om “iets met haaruitval te maken te hebben”. Vraag: Zal de apotheker die u gekocht heeft u helpen? Het blijkt dat dit niet noodzakelijkerwijs het geval is. De oorzaken van overmatig haarverlies kunnen variëren. Een universele bestaat niet! Als je je haar terug wilt krijgen, moet je het opsporen! Anders kan het gebeuren dat u faalt – gebrek aan resultaten of, erger nog, verdieping van het probleem! Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende redenen!

 • Voedingstekorten
 • Hormonale onevenwichtigheden
 • Genen
 • Leeftijd
 • Te agressieve cosmetische behandelingen
 • Hygiënische nalatigheid
 • Reactie op drugs, zoals antidepressiva

Hoe weet je welke van jou is? Doe het onderzoek – de eenvoudigste en meest effectieve manier om het te doen. Wat zijn de details? Details vindt u later in de tekst!

Test haaruitval

 • CBC met uitstrijkje
 • Horizontale ferrieten
 • OB
 • TSH
 • Sekshormonen
 • Cortisol
 • Glucose

Deze studies blijken meestal voldoende te zijn. In het geval van “w” moet de diagnose worden verdiept – wat, waar, wanneer en hoe? Het is aan de dokter om te beslissen! Trouwens, naar wie moet ik gaan? Is alleen een bezoek aan een trycholoog een optie?

Haararts

Ik zal beginnen met te zeggen dat een trycholoog geen arts is, maar een haaruitval specialist! Zijn taak is het beoordelen van de conditie van de hoofdhuid – de conditie van bollen, follikels, herkenning van ziekten die verband houden met dit deel van het lichaam – roos, psoriasis, AD en vele anderen. Hoeveel kost een bezoek? Prijzen vanaf 20 EUR. Welke deur is het nog steeds waard om op te kloppen? Endocrinoloog – ga je gang en stap in als uw testosterontestresultaat abnormaal is!

De actieve vorm van testosteron – dihydrotestosteron (DHT) beschadigt de haarfollikels en draagt bij tot het verlies ervan, en dus tot alopecia – een androgene belasting waarmee meer dan 95% van de mannen worstelen! Cortisol – een stresshormoon dat de haarmatrix schendt – is ook niet schuldig.

Haaruitval, kaalheid, kaalheid – een lijst van beste praktijken

Het is het beste om het gevecht van tevoren te beginnen – op deze manier kun je jezelf beschermen tegen kaalheid. Als je merkt dat er een vreemde hoeveelheid haar op je borstel of kam achterblijft, begin dan met werken! Hoe eerder hoe beter! De behandeling moet gebeuren onder toezicht van een arts, dat is waar. Er zijn echter een aantal methoden die geen gespecialiseerde raadpleging vereisen. In combinatie met de juiste therapie kunnen ze wonderen verrichten!

 • Goed uitgebalanceerd menu op basis van onbewerkte producten. Het is van hen dat het lichaam het meeste voordeel haalt uit het lichaam. De beste bron van vitaminen, mineralen, vezels en onverzadigde vetzuren. De natuur heeft ons veel te bieden: groenten, fruit, granen en zaden. Producten op basis van deze producten: volkorenbrood, verschillende soorten vlokken of grutten – het is de moeite waard om ze in uw dieet op te nemen. Is dat alles? Nee, helemaal niet! Het is tijd voor de nagels van het programma – proteïne. Eiwit is de basisbouwsteen van het haar – zonder eiwit geen beweging! Waar te zoeken? Biologisch vlees, vis, eieren, peulvruchten, gefermenteerde melkproducten – kaas, kwark, yoghurt en andere.
 • Natuurlijke verzorging – vrouwen: het is tijd om hun voorbeeld te volgen en de composities te lezen. Pas op voor cosmetica verpakt met chemicaliën en schadelijke SLS’en. Het gebruik ervan zal het probleem vergroten! Kies producten die zijn ontworpen met uw haarconditie in gedachten – natuurlijke, onderdrukkende groei. Hoe zit het met stylingproducten? Gels, mousse, crèmes? Relax – net als jij, kan ik me het leven zonder hen niet voorstellen. Beperk het gebruik ervan tot een minimum – niet van toepassing als u een “vrije dag” heeft.
 • Minder zenuwen – cortisol – ik hoef u niet meer aan deze heer voor te stellen. Zoals u weet uit het vorige deel van de inzending, is het een stresshormoon. U bent zich er terdege van bewust dat u het moet vermijden, en toch gaat het elke dag met u mee. Het is tijd om er iets aan te doen. Zoek een manier om het te doen. Sport helpt de een, meditatie helpt de ander, en een derde avond met een goed boek – kijk, probeer het!
 • Slaap – het blijkt dat slaaptekort niet alleen leidt tot haaruitval, maar ook tot overmatig haarverlies. Je moet zorgen voor de hoeveelheid – ik weet niet of je het weet, maar ‘s nachts regenereert je lichaam – hoe lang duurt het om te slapen? Niet te lang, niet te kort, maar precies goed – specialisten proberen nog steeds de optimale waarde te bepalen. Geschat wordt dat 7 uur een noodzakelijk minimum is!

Haaruitval, kaalheid – hoe vechten de Nederlanders voor hun haar?

Maar liefst 42%. Nederlanders klagen over het uiterlijk van hun haar – we maken ons niet alleen zorgen over kaalheid, maar ook over het haarverlies. Vechten we of blijven we passief? We gaan naar de apotheek – 90 procent van de mannen heeft ten minste één geneesmiddel in hun leven getest – conditioners, shampoos, vrij verkrijgbare tabletten. Bijna elke seconde van hen gebruikt haar trucs – Tsjechen en deze dingen, en meer dan de helft van hen zou een transplantatie ondergaan!

Dat kan je niet doen!
Een wollen hoed dragen in het midden van de zomer – echt? Leg jezelf niet uit met mode, hipster trend – iedereen weet waarom, je doet het toch al.

Samenvatting

Kaalheid, overmatig haarverlies – dat is geen oordeel! Deze problemen kunnen effectief worden bestreden! Een gezonde levensstijl, een goede verzorging, een goed geselecteerde behandeling – dat is het recept voor succes. Denk je dat ik lieg? Heeft u bovenstaande aanbevelingen opgevolgd en niets gedaan? Wat kan ik schrijven – het menselijk lichaam is een heel ingewikkeld wezen. Er is geen twijfel mogelijk over genen – erfelijke alopecia is ongeneeslijk. Zoals het een echte man betaamt, moet je dit probleem naar de borst nemen – accepteren, liefje? Leef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *