Haaruitval – alles over haaruitval!

Hebben Nederlandse mannen complexen? Het blijkt dat ze dat wel doen. Waar schamen we ons het meest voor? Overgewicht? Nee, helemaal niet! Ze zeggen dat een man zonder buik zwak is. Bovendien zou elke vogel zijn eigen dak moeten hebben. Dit soort gezegde bevestigt dat de spierkracht niet bepalend is voor onze seksuele vaardigheden. Integendeel, het kan hen juist storen. Waarom slapen we dan op onze oogleden?

Het is niet nodig om hier iets uit te leggen, het beeld spreekt voor zich. Ons grootste complex is kaalheid!

Kaalheid

Meer dan 50% van de mannen verklaart dat alopecia niet alleen verlies van haar, maar ook verlies van zelfvertrouwen met zich meebrengt, volgens de laatste peilingen. Voor bijna 30% van ons is de bron van de complexen een meander en de zogenaamde luchthaven in de rug van ons hoofd, en voor bijna 20% een regelmatig dunner wordend afscheid. Dik en dik haar à la Johnny Bravo is de droom van de meeste Nederlanders. Is het mogelijk om moeder natuur te misleiden? Is het uiterlijk van het haar in de genen geschreven?

Haar – waar hangt de conditie van af?

Vele factoren beïnvloeden de conditie van ons haar. De overtuiging dat hun uiterlijk de toestand van ons lichaam weerspiegelt, is volkomen juist. Tekorten aan vitaminen en mineralen kunnen verantwoordelijk zijn voor hun buitensporig verlies, net als sommige ziekten – hyperthyreoïdie, Hashimoto. En welke rol spelen genen? Genen hebben een haargroeicyclus – een enkele cyclus duurt meestal 8 jaar. De conclusie is dezelfde: het proces van geleidelijke haaruitval haalt ons in onze veertiger jaren in. Zoals u waarschijnlijk wel kunt raden, is dit geen strikte regel. Kijk maar eens goed rond – ik ben omringd door kalende 20-jarigen. Ik neem aan dat het bij jou ook zo is.

Kaalheid van mannen

De huidige trends helpen niet in de strijd tegen complexen of zelfvertrouwen – de houthakker is het meest wenselijke type man – lange baard, dik haar. Kijk in de spiegel – je bent een beetje te klein. Je komt naar je hoofd en vraagt: hoe stop je het proces? U grijpt alle mogelijke methoden – shampoos, conditioners, vuilnis, tabletten. Is het goed? Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag. Ik zal dit schrijven: je moet je vijand kennen om hem te verslaan. Het is van cruciaal belang om de bron van overmatig haarverlies te identificeren! Zo kunt u de juiste behandelingsmethode kiezen!

Belangrijk!

Een man die voor zijn veertigste grijs en kaal is geworden, moet goed op zijn gezondheid letten! Hij loopt een groter risico op hartaandoeningen, zo blijkt uit onderzoek van de European Society of Cardiology.

Leer zoveel mogelijk de oorzaken van alopecia kennen.

De zaak is ingewikkeld – de oorzaken van kaalheid kunnen talrijk zijn.

  • Slechte eetgewoonten
  • Agressieve zorg – overmaat aan stylizers
  • Huidziekten – seborroe, roos, AD, AD, mycosis
  • Buitensporige stress
  • Het nemen van sommige drugs – cytostatische drugs, fibraten, fibraten
  • Autoimmuunziekten – psoriasis, hyperthyreoïdie, hyperthyreoïdie
  • Gebrek aan hygiëne
  • Chemotherapie

Met welke hebben we het meest te maken? Het blijkt dat geen van de bovenstaande zaken. Volgens specialisten zit kaalheid in de genen – het is erfelijk. De tweede plaats werd ingenomen door hormonale stoornissen, die eveneens veel voorkomende oorzaak van haaruitval zijn.

Haaruitval – controleer of u zich zorgen maakt!

Het blijkt dat niet alleen vrouwen de neiging hebben om problemen te overdrijven. Mannen raken in paniek – een paar haren in een badkuip en een schandaal. Ondertussen verliest ieder van ons elke dag haar – het is heel normaal. Tijdens een goede, verliezen we ongeveer 100 haren. Wat is de reden hiervoor? Buurharen bevinden zich in verschillende groeifasen – het ene is gewoon “ontkiemen”, het andere is aan het rijpen, en het derde is uitvallen om ruimte te maken voor nieuwe haren. Het gaat er natuurlijk niet om ze te tellen – het gaat erom dat je een echt beeld hebt van je eigen situatie.

Typen haaruitval

Dermatologen onderscheiden verschillende soorten alopecia: mannelijk androgene of vrouwelijke alopecia, telogeen, cake, menopauze, postpartum, psychogeen, periodiek – en dit kan zonder einde worden vermeld. De inzending van vandaag zal zich richten op de meest voorkomende – ik bedoel de lelijkere seks.

Androgene alopecia

Volgens specialisten is dit de meest voorkomende oorzaak van overmatig haarverlies. Wat erger is, het kan al erger worden na de leeftijd van 20 jaar. De naam komt niet uit het niets – het komt van androgenen – mannelijke geslachtshormonen. Hun overmaat kan bijdragen tot een verhoogd haarverlies. Hoe herken je alopecia androgene alopecia? Symptomen zijn zeer karakteristiek – ze komen tot uiting in een terugwijkende haarlijn op de slapen en het voorhoofd – er worden populaire haarbochten gevormd.

Telogenetische alopecia

Het komt voor bij mannen van alle leeftijden – waar komt het vandaan en wat zijn de symptomen? Zoals u weet, heeft menselijk haar zijn eigen specifieke leven – het werkt op basis van patronen. Flegmatische alopecia treedt op wanneer het haar verstoord is – het grootste deel van het haar gaat in een rustfase – het valt uit in plaats van dat het groeit. Erger nog, we verliezen niet alleen ons haar, maar ook onze wenkbrauwen of wimpers!

Patchwork alopecia

Het treft meestal jonge, volwassen mannen – maar liefst 68% van de patiënten is jonger dan dertig jaar. Symptomen verschijnen plotseling, ze nemen de vorm aan van kale taarten – vandaar de naam. Ze kunnen leiden tot totaal haarverlies. De meeste patiënten klagen ook over veranderingen op het lichaam – broosheid van de nagels, overmatige droogte van de huid. Als u één van de bovenstaande symptomen bij uzelf opmerkt, moet u onmiddellijk naar een specialist gaan! Terwijl het blijven over het onderwerp – welke behandelingsmethode te kiezen? Welke dokter is het bezoeken waard?

Hoe zit het met kaalheid? Welke specialist moet ik kiezen?

Zoals u waarschijnlijk wel kunt raden, hangt de keuze van de methode af van het soort kaalheid waarmee u te maken krijgt. Een goede diagnose is de basis. Het probleem van overmatig haarverlies kan het best worden aangepakt door een dermatoloog of trycholoog – een specialist die zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van hoofdhuidaandoeningen. Je moet je voorbereiden op zo’n bezoek – het is goed om de laatste bloedonderzoeken en hormonen mee te nemen. De dokter zal eerst vragen naar de gezondheidstoestand van de patiënt en de operaties in het verleden. Hij zal alles willen weten over je eetgewoonten. Ba! Hij zal ook geïnteresseerd zijn in je familie – heeft een van je geliefden moeite met kaalheid? Ik ben er zeker van dat deze vraag uit zijn mond zal komen.

Behandeling van kaalheid

De methode wordt geselecteerd op basis van de resultaten van onderzoeken en conclusies uit de medische geschiedenis.
In sommige gevallen is het voldoende om de eetgewoonten te veranderen – het gebruik van voedingssupplementen kan even nuttig zijn. De formule van haaruitval tabletten is meestal gebaseerd op natuurlijke plantenextracten, aminozuren, vitaminen en mineralen. Daarnaast wordt aanbevolen om gespecialiseerde wrijvingen, conditioners of shampoos te gebruiken – verkrijgbaar bij een apotheek, zonder recept. Hoe zit het met degenen die papier nodig hebben? De meest populaire drug is minoxidil. Soms is de enige vorm van redding de hormonale therapie. Dit wordt aanbevolen voor de behandeling van alopecia androgene alopecia. Transplantatie is het laatste redmiddel!

Alopecia – behandelingen – behandelingen ter ondersteuning van de behandeling

Niemand is verbaasd om vandaag de dag een man in een kantoor voor esthetische geneeskunde te zien. Sommigen willen de penis vergroten, anderen willen zich ontdoen van rimpels en anderen willen een einde maken aan kaalheid. Er is een hele reeks behandelingen om de haargroei te stimuleren. Een van de meest populaire zijn:

  • Mesotherapie – een arts introduceert een rijk bloedplaatjesplasma onder de hoofdhuid – een preparaat uit het bloed van de patiënt. Onder invloed daarvan ontstaan er nieuwe haarfollikels.
  • Lasertherapie – regenereert de hoofdhuid, voorkomt haaruitval en stimuleert de groei van nieuwe hoofdhuid. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van de nieuwste technologie, fractionele lasers Mozaïek – volledig veilig voor het menselijk lichaam!

Trichologisch onderzoek

U kunt ook een trichologisch onderzoek overwegen. Wat is het? Hoeveel kost het? Ik haast me om het uit te leggen! Dit is een gespecialiseerde procedure die wordt uitgevoerd met een microcamera. Hiermee kunt u de conditie van de hoofdhuid en het haar beoordelen. Het is volledig veilig en pijnloos. Prijs – 25 EUR met overleg.

Samenvatting

Kaalheid aan de bovenkant van het hoofd – kan er iets ergers zijn? Waarschijnlijk wel, maar op dit moment is het je grootste probleem. Een complex dat je van je zelfvertrouwen berooft. Het goede nieuws is dat je het kunt verslaan. Begin met het maken van veranderingen in uw dieet, te bereiken voor supplementen. Als dit niet helpt, ga dan naar een specialist.

*Hij behandelt ze met een snufje zout. Geloof het of niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *