Haaruitval bij mannen – hoe zit het met haaruitval?

 

 

Enige tijd geleden werd er over ons gesproken als een zwerver en een vuile man. We werden geassocieerd met de figuur van Ferdinand Kiepski – een werkloze man met een brouwerij in zijn hand. Vandaag de dag is het heel anders. Kortom: we zijn begonnen om voor onszelf te zorgen. Dit is terug te vinden in de straten van de Nederlandse steden – we zetten trends. Nee, ik bedoel niet sokken en sandalen. We kenmerken ons door ongedwongen elegantie – we kleden ons in stijl, maar wel nonchalant. We kunnen zeggen dat we de huid eraf gegooid hebben en de grot verlaten hebben. Modieuze garderobe is niet alles – waar letten we nog meer op?

Haar

Haar – we zijn er geobsedeerd door. Wat bedoel ik precies? Het kapsel van een potentiële partner? Helemaal niet! Ik bedoel je kapsel, of liever gezegd je gebrek eraan. Kijk in de spiegel en vertel me wat je er in ziet. Kaal glazuur? Of misschien het vliegveld? De vraag is: zal een van de stewardessen erop willen landen? Dat betwijfel ik oprecht. Ik zeg niet dat een man zonder haar geen kans heeft bij vrouwen. Kijk maar naar Jason Statham – hij heeft een hapje. Helaas bent u geen bekende acteur, maar een typische Kowalsky. Nederlandse vrouwen houden van mannen met weelderig haar en dikke baarden – nu weet je waar de ‘houthakkersmode’ vandaan komt. Kan iemand houthakker worden? Heeft een kalende kerel een kans om een weelderig haar te hebben? Absoluut! Je staat op het punt om alles te weten te komen!

Haaruitval bij mannen

Geen grapje – de omvang van het probleem is ongeëvenaard en vereist ingrijpen. 60% van de Nederlandse mannen klaagt over overmatig haarverlies! Niet alleen dat! De meesten van ons zouden in staat zijn om stimulerende middelen op te geven in ruil voor glanzend, gezond en dik haar! Een lucifer zonder bier? Een feestje zonder sigaret? Het wordt echt serieus! Vraag: is dat genoeg om de veranderingen te zien? En ja en nee.

Haaruitval bij mannen veroorzaakt

Miljoenen mensen over de hele wereld ervaren dit probleem, de knoop is dat slechts weinigen weten hoe ze er effectief van af kunnen komen. Mannen zijn “task forces”, zij concentreren zich op actie – wij gebruiken afval, nemen tabletten. Intussen moet de strijd om dik haar beginnen met het vaststellen van de oorzaak van overmatig haarverlies, wat veel blijkt te zijn.

 • Stress
 • Een slecht uitgebalanceerd dieet
 • Ziekten van de hoofdhuid
 • Hormonale aandoeningen
 • Genen
 • Onjuiste zorg

Zoals u kunt zien, kan zelfdiagnose een beetje problematisch zijn. Specialisten beweren dat een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij mannen androgene alopecia is – het betreft meer dan 90% van de gevallen. Achter alles zit testosteron, of eigenlijk dihydrotestosteron – een schadelijke vorm van hormoon, dat de haarfollikels beschadigt en bijdraagt aan hun verlies. Het goede nieuws (als je dat kunt schrijven) is dat het een genetische aandoening is – als je familie geen hormonale kaalheid heeft, kun je een zucht van verlichting ademen.

Haaruitval bij mannen – diagnose

De vraag is: moet ik naar een dokter gaan? Zo ja, naar welke? Overleg met een specialist is niet altijd nodig. Soms is het voldoende om het lichaam goed te observeren. Wat ben ik aan het schrijven! Omgeving! Let op wat er op je bord terecht komt! Dieet is belangrijk.

Haaruitval dieet

Hoe moet een dieet voor haaruitval er uitzien? Dit is een vraag die veel mannen zichzelf stellen. Zwarte scenario’s worden geboren in ons hoofd: water, groen. Ik heb goed nieuws: uw menu moet vol vlees zitten! Het eiwit dat erin zit is de belangrijkste bouwsteen van het haar – zonder het, niet bewegen. Welke andere producten zouden in uw menu moeten worden opgenomen?

 • Eieren
 • Zaden en noten
 • Vette zeewatervissen
 • Olijfolie
 • Volkorenbrood
 • Groenten en fruit
 • Grofkorrelige grutten

Haaruitval tabletten voor mannen

De mannen zijn van Mars, de vrouwen zijn van Venus – de verschillen tussen ons zijn aanzienlijk. Het gaat niet alleen om de lichamelijkheid, het gaat om de behoeften van onze organismen. Het lijkt erop dat farmaceutische bedrijven deze anomalieën niet zien. Hoewel de keuze aan cosmetica vrij groot is, moeten we op zoek gaan naar tabletten met kaarsen. Persoonlijk ben ik erin geslaagd om slechts één agent te vinden die aan ons gewijd is, de jongens – Profolan. Het goede nieuws is dat het een zeer goede samenstelling en meningen heeft. Ik denk dat het de moeite waard is om te overwegen het te kopen.

Haaruitval bij mannen – wat kan hij nog meer doen?

U weet al veel – wat u moet eten, wat u moet slikken. Dit is niet het einde van een goed advies. Zoals u weet, kunnen de oorzaken van overmatig haarverlies variëren. Verandering van eetgewoonten is misschien niet genoeg. Als u geen positieve resultaten ziet, overweeg dan een bezoek aan een trycholoog.

Haaruitval bij mannen – fundamenteel onderzoek

Ik heb slecht nieuws – trichologie is een medische afdeling die niet op de lijst van vergoedingen van de Nationale Gezondheidsdienst staat. U moet rekening houden met de kosten. Hoeveel betaalt u voor een afspraak? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de woonplaats. Neem bijvoorbeeld Warschau – overleg met een studie – 35 EUR. Er is geen tragedie, toch? Helaas kan de eerste indruk misleidend zijn. Ik zal mijn hand eraf snijden dat de arts u zal verplichten een reeks andere onderzoeken uit te voeren die hem zullen helpen om de juiste diagnose te stellen. In de lijst van de meest aanbevolen producten vindt u een lijst van de meest aanbevolen producten:

 • TSH
 • FT3, FT4.
 • testosteron
 • oestradiol
 • prolactine
 • DHEA-S
 • klip en klaar
 • Vitamine B12
 • cortisol

De meeste zijn natuurlijk gratis. Het probleem is dat je een “primitief” persoon behandelt. Om extra kosten te vermijden, moet u naar een internist gaan. Helaas kan ik niet garanderen dat uw huisarts een verwijzing zal geven. Probeer het en je komt er mee weg.

Attentie!

Er is een optie dat de behandeling niet de verwachte resultaten zal opleveren – het haar zal uitvallen als voorheen. Niet alleen dat! Je zou het allemaal kunnen verliezen! Wat moet ik in zo’n situatie doen? Accepteer jezelf zoals je bent. Vergeet het dragen van een winterhoed in het midden van de zomer – je zult er als een idioot uitzien! Hoe dan ook! Kaal glazuur gaat over comfort – denk na over hoeveel u kunt besparen op uw kapper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *