Geen seks – bewuste beslissing versus noodzaak!

 

Heb je je je ooit afgevraagd waarom je haar gekozen hebt? Waarom Ewelina en niet Paulina, bijvoorbeeld? Ja, precies die waarmee je bevriend was van de basisschool! Volgens welke regels kiezen we onze partners? Sommige mensen zeggen dat tegenstellingen elkaar aantrekken. Anderen zeggen dat het belachelijk is dat mensen met verschillende opvattingen geen kans hebben om een gelukkige relatie te creëren. Het is tijd om de waarheid te weten. Kijk eens goed naar de relatie tussen mannen en vrouwen!

De duivel zit in de details

Denk aan de tijd van de lagere school toen je koppig beweerde dat je vrouw Pamela Anderson – een raketvrouw – zou zijn. Nu vraag je je je af wat je in haar zag?! Kunstmatige borsten en siliconen?! Zoals u kunt zien, bouwen we al in de vroege jeugd aan het imago van een perfecte partner. Het punt is dat het leven het sterk verifieert. Naarmate we ouder worden, veranderen onze eisen, smaken en overeenkomsten. Hoewel we nog steeds denken dat het uiterlijk er toe doet, komt het karakter naar voren. Gevoelig, zorgzaam, vergevingsgezind – kwaliteiten die voor ons van bijzonder belang zijn. Hoe zit het met seks? Is ze belangrijk voor ons? Zouden we het kunnen opgeven? Wat is de rol van de relatie? Antwoorden op deze en vele andere vragen zijn te vinden in de volgende sectie van de inzending! Welkom!

Seks – jongens versus vrouwen

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus – een gezegde dat perfect de verschillen weerspiegelt die ons verdelen: de houding ten opzichte van seks. Wij, de jongens, behandelen hem soms als een taak. We laten ook steeds vaker onze behoeften zien. Seks is voor ons een bepalende factor voor de levenstevredenheid. Vrouwen worden gekenmerkt door een totaal andere benadering. In hun ogen is het iets meer dan het bevredigen van de menselijke begeerte: acceptatie, liefde, begrip van lichamen en zielen. Hoe dieper de relatie, hoe groter het verlangen naar een bed. Weet u al wat ons scheidt en wat ons verenigt? We streven allebei naar seksuele vervulling.

Seks – een kwestie van aanpak

Het maakt niet uit hoeveel partners je in je leven hebt gehad, je hebt waarschijnlijk gemerkt dat vrouwen niet alleen verschillen in uiterlijk of karakter, maar ook in libido. Sommigen kunnen elke dag vrijen. Ba! Meerdere keren per dag! De andere? Nou, af en toe – vanaf Kerstmis… Waarom deze discrepantie? Um…. Er zijn vele redenen. Hormonale stoornissen, menstruatiecyclus, ernstige stress, slecht uitgebalanceerde voeding. Niet zonder betekenis is ook de cultuur, de omgeving waarin uw voorkeur werd opgewekt. Als het afkomstig is uit een huis waar seks een taboe was, kan er een conflict ontstaan. U zult streven naar toenadering, en zij zal het tegenovergestelde doen! Of er een compromis kan worden bereikt is geheel aan u! U moet er rekening mee houden dat het niet altijd mogelijk is om een overeenkomst te bereiken. Gaan mensen scheiden vanwege het gebrek aan seks? Ja – en heel vaak!

Geen seks – waarom vermijden we geslachtsgemeenschap?

Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn er vele redenen om geen seks te hebben in een relatie – zoals het lage libido dat ik noemde, dat je effectief uit bed houdt. Wat bedreigt je nog meer?

 • Onjuiste anticonceptie
 • Routine
 • Luiheid
 • Erectiestoornis
 • Gedereguleerde hormooneconomie
 • Onverklaarbare geschillen en misverstanden
 • Overbelasting van verantwoordelijkheden
 • Verraad – gebrek aan vertrouwen
 • Zwangerschap
 • Ouderschap

Een gebrek aan gemeenschap kan niet alleen een medisch maar ook een ideologisch karakter hebben – sommige koppels geven het bewust op. Het witte huwelijk – heeft u van zoiets gehoord?

Wit huwelijk

Dit is een uiterst controversieel onderwerp. Het roept nogal wat emoties op, vooral bij mensen die zich geen leven zonder seks kunnen voorstellen. Voor hen is het een soort abstractie! Een totaal misverstand. Om ter zake terug te komen, waar gaat dit allemaal over? Waar gaat een wit huwelijk over? Het is een relatie waarin partners bewust afzien van gemeenschap. In de geschiedenis zullen we veel voorbeelden van zo’n relatie vinden, zoals Saint Kinga en Boleslaw the Shameful – waar denk je dat deze bijnaam vandaan komt? Het was zo in de 13e eeuw, maar hoe is het vandaag de dag? In tijden waarin we worden aangevallen door halfnaakte foto’s van modellen uit de hele wereld, en het bekijken van erotische films is volkomen normaal? Ik herinner je eraan! De gemiddelde leeftijd van seksuele inwijding in Polen is 17 jaar! Nou, het is een algemeen begrepen verschil dat de meesten van ons moeilijk te accepteren vinden. Wat zijn de redenen daarvoor?

 • Religieuze redenen
 • Traumatische ervaringen uit het verleden
 • De homoseksualiteit van een van de partners
 • Scheiding – we wonen samen en toch gescheiden van elkaar
 • Aseksualiteit

Hoe beïnvloedt een gebrek aan seks een relatie?

Wat uw bewuste beslissing ook is, u geeft allebei de geslachtsgemeenschap op, het niet hebben van seks kan een rampzalig effect hebben op uw relatie! Het gaat niet alleen om het voldoen aan uw fysieke behoeften, maar ook om uw mentale behoeften – uw gevoel van nabijheid, veiligheid, toewijding, vertrouwen. In tegenstelling tot de schijn, zegt intimiteit veel over je relatie. Wat als jullie gek op elkaar zijn en het niet eens zijn in bed? Heb je een kans om te overleven? Ga een paar jaar terug, denk aan de keren dat je elkaar ontmoet hebt. Vroeger was dat zo – niemand van jullie dacht er zelfs maar aan om uit bed te komen! Vandaag? Uw partner vermijdt ze met een brede boog. Waarom? De endorfines zijn gedaald, evenals de adrenaline. Vlinders zijn uit hun maag gevallen – routine heeft hun plaats ingenomen. Hoe kom je ervan af? De oude hitte herstellen? Ik stel voor dat je begint met een oprecht gesprek – leer over je behoeften te praten. Wacht niet, reageer niet, reageer!

Attentie!
Een relatie zonder seks verhoogt het risico op verraad!

Geen seks – gevolgen voor de gezondheid

Geen seks – niet alleen de relatie zal eronder lijden, maar ook de gezondheid! Het gevoel “afgewezen” te zijn kan leiden tot een depressie! Het uit zich in nervositeit, slapeloosheid, apathie en onverschilligheid. Wat bedreigt ons nog meer?

 • De daling van testosteron – een mannelijk hormoon dat tijdens de geslachtsgemeenschap wordt geproduceerd. Het is noodzakelijk voor het goed functioneren van het organisme – het versterkt de spieren en botten.
 • Erectiele disfunctie – een ongebruikt orgaan verdwijnt – heeft u dit gezegde gehoord? Het is tijd om te weten wat het betekent. Gebrek aan seks is bevorderlijk voor erectieproblemen – hoe minder je seks hebt, hoe groter het risico dat ze zich voordoen!
 • Meer frequente infecties – tijdens de seks produceert je lichaam DHEA – het hormoon van de immuniteit.
 • Lage eigenwaarde – je partner schuwt seks – hoe voel je je je erover? Als een totale nul! 100 op eigenwaarde!
 • Prostaatkanker – talrijke wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat mannen die regelmatig seks hebben, minder kans hebben op kanker!

Samenvatting

Hoewel een relatie zonder seks mogelijk is, is het niet de moeite waard om de gemeenschap op te geven. Niets van dat alles, het brengt partners niet dichterbij dan een bed. Belangrijk! De schuld ligt niet altijd bij de vrouwen! Ook daar hebben we een probleem mee – dames klagen vaak over kou, terugtrekking of gebrek aan betrokkenheid. Zoals u weet, kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Het is de moeite waard om dieper op het onderwerp in te gaan – vind het en elimineer het dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *