Erectiele disfunctie, welke dokter?

 

Nederlanders geven niet om hun gezondheid, aldus Siemens’ rapport “Health-Male Thing”. Volgens de laatste statistieken leven we 8 jaar korter dan vrouwen! Wat doodt ons? Sommige mensen beweren dat het geslacht van de schoonheid een grap is. Ondertussen is het tegendeel waar. Vertel me, wie zal er beter voor je zorgen dan je moeder? Haar liefde kent geen leeftijd. Ze maakt zich als geen ander zorgen om je. Een warme sjaal in de winter, ze zegt dat je in ieder geval naar haar toe kunt komen met een warme sjaal. Echt waar? Ik betwijfel of een van de ouders het verhaal van een erectiestoornis wil horen. Mijn zoon kan het niet – het is onmogelijk! En toch! Dat is het feit – naar schatting meer dan 3,5 miljoen mannen in Nederland worstelen met deze aandoening, en wat nog erger is, de meesten van hen negeren het! Waarom? Het blijkt dat we bang zijn voor artsen!

Angst voor de dokter

Ben je bang voor de dokter? Ik heb slecht nieuws: je kunt niet ontsnappen aan de NFZ. Je eerder te pakken krijgen dan je denkt. Geen enkele berg kwam naar Mohammed, Mohammed kwam naar Mohammed – weet je wat dit gezegde luidt? Het geeft perfect weer wat ik je wil overbrengen. Gaat u door met het ontkennen, denkt u dat een bezoek aan een specialist het laatste redmiddel is? Doe wat je denkt – je gezondheid. Eén ding weten: een erectiestoornis kan een symptoom zijn van vele ernstige ziekten! Onbehandelde erectiestoornissen kunnen dodelijk zijn. Ik weet niet hoe de wereld zo’n verlies zal overleven! Stop je trots in je zakken en marcheer naar de kliniek! Vraag: Op welke deur moet je kloppen? Androloog, seksuoloog, of misschien een psycholoog? Om te beginnen stel ik een internist voor. Waarom? Ik zal je er zo over vertellen. Nu zal ik me concentreren op de symptomen van erectiestoornissen.

Definitie van een erectiestoornis

De definitie is als volgt: het onvermogen om een erectie te bereiken en in stand te houden die gepaard gaat met individueel ongemak – partnerschapsrelaties liegen en gillen. Er zijn ruzies en understatements. De spanning bereikt het hoogtepunt – je vrouw begint je te verdenken van verraad! Verrast? En dat zou je niet moeten doen! Elke gezonde man streeft naar seks – in de regel begint hij met geslachtsgemeenschap. Ondertussen schuwt u hem – zeg hem zelf, hoe kunt u het anders uitleggen? Natuurlijk kun je je je vrouw, minnaar of vriendin vertellen dat je niet hard wordt. De vraag: hoe zal hij het opnemen? Als hij je serieus behandelt, zal hij je helpen – je zult dit probleem samen overwinnen. Ben jij de eerste die beter voor haar is? Ze zal haar koffers pakken en over haar horen verdwijnen.

Erectiele disfunctie – hoe kan ik een man helpen?

Ik betwijfel oprecht of mijn blog wordt gelezen door vrouwen – maar wie weet, misschien? Ik wil deze paragraaf wijden aan de mooie seks. Schrijf op hoe je je mannen kunt steunen.

 • Niet verwijten, niet vernederen – we voelen ons hopeloos genoeg.
 • Geef jezelf niet de schuld.

Symptomen van een erectiestoornis

Voordat u het onderwerp aansnijdt, moet u zich ervan vergewissen dat het probleem van een erectiestoornis u echt bezighoudt. Op het eerste gezicht lijken de symptomen duidelijk – je kunt geen erectie krijgen. Aan de andere kant? Het ziet er een beetje ingewikkelder uit. We praten alleen over het probleem als de problemen vaak voorkomen – elke geslachtsgemeenschap eindigt in een flap. Kijk naar je seksleven. Denk na over hoe het er vroeger uitzag en hoe het er nu uitziet.

Tijdelijke ongeschiktheid

Een tijdelijke ziekte kan iedereen overkomen – veel verantwoordelijkheden, stress, slaaptekort en stress. Levensstijl heeft een belangrijke invloed op onze seksuele prestaties. Dus voordat je naar de dokter gaat, zorg ervoor dat je in orde bent met jezelf. Misschien misbruikt u alcohol? Rook je sigaretten? Eet je fast food? Als u op elk van de bovenstaande vragen met ja hebt geantwoord, weet dan dat er iets mis is. Begin met jezelf – verhoog het aanbod van groenten en fruit in je dieet. Vergeet de proteïne niet – mager vlees, eieren, gefermenteerde melkproducten. Gezonde vetten zijn ook belangrijk – olijfolie, vis, zaden en noten. Wat moeten we nog meer onthouden? Sport! Regelmatige lichaamsbeweging voorkomt testosteron druppels in het bloed en natuurlijk overgewicht!

Erectiestoornis diagnose

De meeste specialisten zeggen dat erectiestoornissen geen ziekte op zich zijn, maar een symptoom van andere kwalen – atherosclerose, hypertensie en vele andere. Daarom wordt een uitgebreide diagnostiek aanbevolen. Zoals ik al schreef, is het in het begin goed om naar een internist te gaan. Een goede specialist zal een diagnose stellen van alle symptomen die u zorgen baren. Zonder een reeks extra tests zal er geen sprake zijn van een extra test, kalmeer! Als u besluit om de staatskliniek te bezoeken, zal het zonder extra kosten gaan. En wat als je naar een grappenmaker gaat? Bereid je voor op aanzienlijke uitgaven.

 • Bloedbeeld
 • Lipidogram
 • Bloedglucoseconcentratie
 • Nierparameters
 • Testosteron
 • OB
 • PSA

Dat is veel, nietwaar? Wees niet ontmoedigd – vertel me zelf, is er iets waardevoller in het leven dan gezondheid? Goede seks? Uw arts kan u ook vragen om een speciale test af te leggen – waardoor u verplicht bent een paar vragen te beantwoorden – doe niet zo gek! Zoals je je kunt voorstellen, zullen de vragen gaan over je seksleven. Kijk wat je kunt verwachten!

 1. Hoe vaak heeft u de afgelopen maand een erectie kunnen krijgen?
 2. Heeft uw erectie u in staat gesteld om op bevredigende wijze door te dringen in uw erectie?
 3. Hoe vaak heeft u de afgelopen maand geprobeerd om geslachtsgemeenschap te hebben?
 4. Hou je van seks? Streef je naar close-ups?
 5. Eindigde elke geslachtsgemeenschap in ejaculatie?
 6. Voel je een seksuele aantrekkingskracht op je partner?
 7. Hoe evalueert u uw intieme leven?

Ik vraag je om één ding – wees eerlijk! Op deze manier maakt u het voor de arts gemakkelijker om te zweten – u verhoogt de nauwkeurigheid van de diagnose.

Erectiestoornis van de oorzaak

De oorzaak van een erectiestoornis kan variëren – dankzij gespecialiseerd onderzoek zal het gemakkelijker zijn om deze op te sporen. Zoals ik al eerder zei, kunnen ze het bewijs zijn van ernstige ziekten, zoals hormonale stoornissen. Een tekort aan testosteron is een van de meest voorkomende oorzaken van impotentie! Wie is er nog meer op doelwit?

 • Diabetes
 • Atherosclerose
 • Overdruk
 • Depressie

In het algemeen kunnen de oorzaken van een erectiestoornis als volgt worden aangepakt:

 • hormonaal
 • vasculair
 • posttraumatisch
 • neurogenen
 • psychogeen

Erectiestoornis behandeling

De keuze van de behandeling hangt af van de oorzaak van de ziekte en de ernst van de kwaal. Farmacotherapie werkt voor sommigen, psychotherapie voor anderen, en voedingssupplementen van een apotheek werken voor anderen. Ik zal mijn hand eraf snijden dat de laatste u het meest interesseerde – het hoeft niet te worden voorafgegaan door een bezoek aan een specialist. Daarom is het de meest populaire. Hij komt de apotheek binnen, jij zegt: Ik heb iets voor de potentie en dat is het dan. Zal deze oplossing voor iedereen werken?

Erectiele disfunctie OTC-geneesmiddelen

De keuze aan agenten is enorm – de rekken buigen door de gespecialiseerde voorbereidingen. Tabletten, poeders om op te lossen in water, en zelfs crèmes of sprays. Wat te kiezen? De beste optie lijkt die met sildenafil in de samenstelling te zijn – alleen maar om uit te leggen: je vindt dezelfde stof in Viagra – natuurlijk niet in dezelfde concentratie, maar altijd iets. Het probleem is dat ze niet voor iedereen werken – in tegenstelling tot kruidentabletten. Hoewel niemand kan garanderen dat ze je zullen helpen, zijn ze volledig veilig voor het menselijk lichaam. Ze veroorzaken geen bijwerkingen!

Erectiele disfunctie OTC-geneesmiddelen met een OTC-ranking

Zoals ik al zei, er zijn veel voorbereidingen getroffen. Fabrikanten overtreffen elkaar in beloften. Sommige mensen garanderen een onmiddellijke erectie, anderen garanderen een toename van het libido. Wie te vertrouwen? Het antwoord op deze vraag is te vinden in de rangschikking van voedingssupplementen voor erectiestoornissen – nul onzin. Alleen de feiten! Ik garandeer u dat u hier een product vindt dat aan uw verwachtingen voldoet – het zal u helpen om weer in vorm te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *