Caseïne-eiwit – hoe te gebruiken, eigenschappen, meningen 2019

 

Voeding heeft een belangrijke invloed op het verloop van de opbouw van spiermassa. Het is niet genoeg om “meer te eten”. Tijdens het afvallen is de verdeling van macro-ingrediënten niet zo belangrijk – integendeel. Het beïnvloedt onze vooruitgang. De belangrijkste rol wordt toegekend aan eiwitten. De beste eiwitbron zijn dierlijke producten, waaronder melk, waarover de laatste tijd veel wordt gesproken. Waarom is het zo populair?

Drink je melk op! Je zult geweldig zijn!

Alhoewel de “Drink melk! You’ll be great” was vooral gericht op kinderen, en kan met succes worden toegepast op volwassenen – vooral mannen die regelmatig naar de sportschool gaan. Om de betekenis van mijn toespraak te begrijpen, moet u zich vertrouwd maken met de samenstelling van de melk. Het bevat alles wat een raciale bodybuilder nodig heeft:

 • proteïne
 • calcium
 • vitaminen
 • smeer
 • delfstoffen
 • koolhydraten
 • hormonen
 • water

Het is slechts een kleine vervanging voor wat hij ons te bieden heeft. De lijst is erg lang – melk bevat meer dan 100 ingrediënten die een positief effect hebben op ons lichaam! De meest waardevolle daarvan is echter eiwit, dat rijk is aan aminozuren, die essentieel zijn voor de spiergroei.

Invloed van melk op de spier massatoename van melk

Bovenstaande informatie is niet mijn verbeelding, maar het feit dat het wetenschappelijk bevestigd is. Een van de meest interessante onderzoeken werd uitgevoerd door Stuart Phillips – een Amerikaanse arts. Aan het door hem geïnitieerde experiment namen 56 mannen deel die regelmatig trainen op de sportschool. Ze werden verdeeld in drie groepen.

 • Groep “A” – een uur na de training consumeerde ze magere melk.
 • Groep “B” – een uur na de training consumeerde ze sojamelk.
 • Groep “C” – een uur na de training een koolhydraatdrankje gedronken te hebben.

Groep “A” constateerde de grootste toename van de spiermassa – 4 kg, de overige deelnemers kwamen slechts 2,7 kg aan de beurt. Het is ook vermeldenswaard dat alle mannen het erover eens waren dat gewicht niet het enige positieve aspect van de melkconsumptie is. Ze hadden het ook over kracht en uithoudingsvermogen. Waar komen deze resultaten vandaan?

Caseïne

Het is heel goed mogelijk dat ze worden ondersteund door caseïne, een verbinding die goed is voor ongeveer 75 procent van de totale hoeveelheid melkeiwitten. Het is het resultaat van het verteringsproces door een enzym dat stremsel wordt genoemd. Het wordt gekenmerkt door sterke anti-katabole eigenschappen – het beschermt tegen de afbraak van spierweefsel. Bovendien:

 • vermindert de eetlust – vermindert de hongeraanvallen, waardoor het proces van vermindering van de honger wordt vergemakkelijkt
 • is verantwoordelijk voor het juiste zuur-basenevenwicht van het lichaam
 • versnelt het regeneratieproces van het organisme
 • versterkt de immuniteit

Daarom wordt het vooral aanbevolen voor trainers. Het zal goed werken bij zowel amateurs als professionals. Een andere groep van ontvangers kan afnemen – mensen die worstelen met overgewicht.

Caseïne – hoe het te gebruiken?

Wat bedoel je, wat bedoel je, wat bedoel je? Drink melk! Of misschien cottage cheese eten? Natuurlijk is dit een oplossing, maar het is veel beter om een eiwitsupplement te kopen en het vervolgens regelmatig te gebruiken. Professionals zien er een enorm potentieel in. Zij denken dat het de beste bron van caseïne-eiwit is. Dat neemt niet weg dat er ook tegenstanders zijn. Bij de brand van bovenstaande informatie rijst de vraag: is het de moeite waard om het te gebruiken of niet? Vandaag zal ik proberen ze te beantwoorden.

Vormen van voorkomen Caseïne-eiwit

Caseïne komt voor onder twee verschillende vormen:

 • calciumcaseïnaat – het effect van het extrusieproces. Verkregen tijdens de productie van de kaas, wat de biologische structuur van de kaas ernstig beschadigt.
 • micellaire caseïne – eiwit van de hoogste kwaliteit, verkregen door het afromen, zuiveren en drogen van melk. Het hele proces vindt plaats in zeer gunstige omstandigheden door middel van microfiltratie. Het creëert in onze darmen het zogenaamde onzichtbare schild, dat de aminozuren die het bevat systematisch vrijmaakt in de bloedbaan en zo onze spieren beschermt tegen verval.

Voor wie werkt het?

Helaas is caseïne-eiwit geen universeel supplement. Er zijn een aantal contra-indicaties met betrekking tot het gebruik ervan. De eerste, fundamentele is een allergie voor melk. De tweede: chronische ziekten: hypothyreoïdie/hyperthyreoïdie, Hashimoto, diabetes, reumatoïde artritis – caseïne kan het behandelingsproces verstoren. Gezonde mensen moeten ook op hun hoede zijn – eiwitten die in te grote hoeveelheden worden geconsumeerd, kunnen gastro-intestinale problemen veroorzaken.

Caseïne-eiwit op massa

Caseïne-eiwit heeft, net als elk ander eiwit, bouwkundige eigenschappen. Dit effect is vooral belangrijk voor sporters. Belangrijk is dat het langzaam wordt verteerd in het lichaam – het geeft zelfs 8 uur lang aminozuren vrij. Daarom is het aan te raden om ‘s nachts caseïne te gebruiken – het is dan dat onze spieren groeien. Langdurige absorptie vermindert ook de eetlust, die aanzienlijk kan zijn voor mensen die worstelen met extra kilo’s of overmatige eetlust.

Caseïne-eiwit voor reducties

Zoals ik al zei, wordt caseïne-eiwit vaak genoemd in het kader van een verminderingsdieet. Talrijke wetenschappelijke studies hebben de verzadigingseigenschappen van deze stof aan het licht gebracht. Een voorbeeld is een experiment dat in 2009 werd uitgevoerd door specialisten uit Maastricht, waarbij caseïne-supplementen meer gewicht verloren in vergelijking met degenen die het niet gebruikten – versnelde stofwisseling. En alsof dat nog niet genoeg was, hadden ze zelden honger naar snoep of andere ongezonde snacks.

Hoe te gebruiken?

Vanwege de bovengenoemde eigenschappen wordt aanbevolen om caseïne-eiwit ‘s nachts te gebruiken. Het zal ook goed werken als je geen tijd hebt om te eten – een langere pauze staat je te wachten. Caseïne zal onze spieren beschermen tegen katabolisme. De dagelijkse dosis mag niet hoger zijn dan 2,2 g per kilogram lichaamsgewicht. Het mag niet direct na de training worden gebruikt, wanneer ons lichaam een gemakkelijk opneembare vorm van eiwitten nodig heeft.

Smaak van caseïne-eiwit

Dit type eiwit wordt gekenmerkt door een zeer specifieke smaak – hoewel zoet, is het slechts geschikt voor een paar. Daarom is het de moeite waard om te zoeken naar voorbereidingen met een gevarieerde samenstelling, waarbij de caseïne slechts een aanvulling is.

Caseïne-eiwit – prijs, waar te koop?

Net als elk ander eiwitsupplement, kunt u dat met caseïne-eiwit kopen in de winkel voor voedingssupplementen – stilstaand, online. U komt het ook tegen in de supermarkt of in de sportschool. Prijzen beginnen bij 5 EUR.

Is het de moeite waard – Samenvatting?

Caseïne-eiwit verdient uw aandacht. Het is de moeite waard om het op te nemen in je dagelijkse voeding. Als het regelmatig wordt gebruikt, zal het de regeneratie van de spieren versnellen en bijdragen aan hun groei, en zal het bovendien het afslanken vergemakkelijken. Vergeet echter niet dat het supplement nooit “normaal” voedsel zal vervangen! Bereik voor hen in uitzonderlijke situaties, bijvoorbeeld wanneer u de zogenaamde vermoeidheid van het materiaal krijgt – kip, rijst of kwark zal ‘s nachts dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *